Data: 2001-08-24 09:20:05
Temat: Re: Pomocy
Od: cezary gmyz <c...@z...media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article 1eym5ay.m10k6pzo30idN%w...@t...com.pl, Wladyslaw Los at
w...@t...com.pl wrote on 8/23/01 10:12 PM:
> Jerzy <0...@m...pl> wrote:
>
>> Użytkownik Wknpim <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> w wiadomości do grup
>> dyskusyjnych napisa":9m38d3$698$...@n...tpi.pl...
>>> hihi, a co Ty z Austrii jesteś? Niedawno tam by"am i oni podają tam
>> takie ok
>>> ropne niedogotowane warzywa. Nawet nie na pó"twardo, tylko nie do
>> ugryzienia
>>> Gotuj, gotuj ;-))
>> Blanszuj, blanszuj, we wrzątku jakieś "5-10-15" min. od zawrzenia [w
>> zależności od upodobań] i zamrażaj - po ostygnięciu i wysuszeniu - luzem
>> na tacy a dopiero potem do woreczków foliowych.
>
> 5-10-15 min. to juz bedzie ugotowany, nie zblanszowany. Ale zblanszowac
> jednak trzeba.
>
> Wladyslaw
Ja robilem bez blanszowania ale mrozilem na bardzo krotki okres (dwa
tygodnie) i nic nie tracily. Blanszowanie jest chyba wskazane przy dluzszych
okresach
Czarek
|