Data: 2002-05-11 18:15:15
Temat: Re: Pomocy, papryka !
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 11 May 2002 18:06:35 GMT, n...@y...com (Ewa, siostra
Ani) wrote:
>Kochani
>Wlasnie mam goscia na kolacje, i wlasnie kupilam 3 papryki : biala,
>zolta (rzuutom) i pomaranczowa. Chcialabym z tego zrobic przystawke, w
>stylu "wloskim", ale sie nie umiem :-)).
>Myslalam, zeby pokroic w paski i podsmazyc, dodajac na koniec
>zmiazdzonego czosnku. Moze macie jakies lepsze pomysly ?
>Dodam, ze mam w domu, z "wloszczyzny", bazylie (zamrozona), parmezan
>(w plasterkach, oliwe (ExVir), no i tomaty. Mam tysz koperek, ale nie
>wiem czy to wloszczyna jeszcze...
>Ewcia
>Paryzewo, 15e arr.
>---
>
>Niesz !
>
>~ ~ ~
>~ ~
>~
> ~ ~
jaK na moj gust to wez rozbuzuj w piekarniku, wrzuc do woreczka
popaskowane grubo papryki, dodaj oliwy, popdrzucaj tym woreczkiem
(najlepiej jednak zawiazanym ;)) pare razy, dodaj czosnek, wysyp
na blaszke, zapiecz szybko w bardzo goracym, wyjmyj, popryskaj ta
bazilia i ubierz wiorkami pamezanu. u nas na to mowia
Meditteranean Roast vegetables (acha, bo tam jeszcze courgettes i
oignon sie dodaje)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|