Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomysł na...
Date: Thu, 26 Jan 2012 22:08:53 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 29
Message-ID: <jfsfde$h6a$6@node2.news.atman.pl>
References: <jfsa1q$h6a$1@node2.news.atman.pl> <jfsetj$fjc$1@news.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: host-188-122-10-237.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1327612142 17610 188.122.10.237 (26 Jan 2012 21:09:02
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Jan 2012 21:09:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <jfsetj$fjc$1@news.icm.edu.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:341478
Ukryj nagłówki
medea pisze:
> W dniu 2012-01-26 20:37, Paulinka pisze:
>>
>> Mój własny urodzinowy jutrzejszy obiad, zrobiony przeze mnie niestety :-)
>> Co byście mi zaserwowali smacznego?
>>
>>
>
> Ja bym Ci zaserwowała łososia w cieście francuskim. Jeśli lubisz, to
> może być w środku na szpinaku. Żeby ciasto ładnie wyglądało, przed
> upieczeniem należy je posmarować rozbełtanym jajem. Prosta sprawa, nie
> namęczysz się przy robieniu, a będziesz miała wykwintne danie. Możesz
> też do tego zrobić sos cytrynowy, ale jeżeli zdecydujesz się na wersję
> ze szpinakiem, to nie będzie konieczny. Do tego pomidorki koktajlowe i
> białe wino. :)
Dziękuję za fajny pomysł. I szpinak i łososia uwielbiam, a w cieście
francuskim nie robiłam nigdy tego miksu.
> I wszystkiego najlepszego już awansem :), bo jutro i w weekend pewnie
> nie zajrzę tutaj.
Dzięki. Dobrze wiesz, że to był pretekst dla tych, co czytają, ale nie
piszą może ktoś litościwie coś podrzuci i dla tych, co cały rok czekali
na moje urodziny, żeby się odgryźć :*
--
Paulinka
|