Data: 2012-01-26 21:33:48
Temat: Re: Pomysł na...
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Thu, 26 Jan 2012 22:19:03 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> XL pisze:
>>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 22:02:17 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>
>>>> XL pisze:
>>>>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 21:47:18 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>>>
>>>>>> XL pisze:
>>>>>>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 20:37:21 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> Mój własny urodzinowy jutrzejszy obiad, zrobiony przeze mnie niestety :-)
>>>>>>>> Co byście mi zaserwowali smacznego?
>>>>>>> Zupa krem z pieczarek/ z groszku zielonego.
>>>>>>> http://www.gotujmy.pl/zupa-krem-z-pieczarek-,przepis
y,31300.html
>>>>>>> http://www.kuron.com.pl/przepisy/art1660.html
>>>>>>>
>>>>>>> Albo:
>>>>>>> Zupa krem z porów:
>>>>>>> http://www.wielkiezarcie.com/recipe41024.html
>>>>>>> http://pysznoscikrola.blogspot.com/2011/10/zupa-krem
-z-porow.html
>>>>>>> http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/10/Zupa-krem-z-por
ow.html
>>>>>>>
>>>>>>> Piersi kacze (ostatnio były w L|idl'u) z jabłkami (jabłka renety lub
>>>>>>> boskop).
>>>>>>> http://www.garnek.pl/duszko/15592081/pieczona-piers-
kaczki-z-jablkami
>>>>>>> //wkładamy jabłka do pieczenia razem z kaczką, pieczemy pod przykryciem, na
>>>>>>> końcu odkrywamy na 10 minut dla zrumienienia - kaczka będzie soczysta
>>>>>>> dzięki jabłkom, które dadzą wilgoć i się rozpadną w pyszny sos
>>>>>>>
>>>>>>> Ziemniaki w cząstkach - pieczone.
>>>>>>> http://paulako.blogspot.com/2011/11/pieczone-ziemnia
czki.html //ziemniaki
>>>>>>> tylko wstępnie PODGOTOWAĆ! a nie ugotować
>>>>>>>
>>>>>>> Sałatka Waldorf.//bez kurczaka!
>>>>>>> http://atinabc.blox.pl/2008/11/Salatka-Waldorf.html
>>>>>>> http://www.przepisy.pl/przepis/salatka-waldorf
>>>>>> Ja to chciałam tak od serca. Nawet jeśli to miałaby być grochówka.
>>>>>> To dla mnie miało być smacznie, a nie dla wizytacji rodzinnej ;)
>>>>> Jajecznicę zrób i podaj na gazecie, będzie smacznie i od serca :->
>>>> Na obiad w sam raz :P
>>>> BTW dziękuję za życzenia urodzinowe, przypuszczam, że gdybyś nie miała
>>>> dla mnie żadnych, nie sprzedałabyś mi żadnego przepisu na cokolwiek
>>>> smacznego (pomijam kopiuj wklej z internetu).
>>> Copy-paste było z powodu pośpiechu, bo czasu do jutra masz mało. Wszak
>>> przepisu na ciastpo francuskie też nie dostałas autorskiego od medei - np.
>>> Co do życzeń - skoro urodzinowy obiad jutro (piatek, dzień powszedni), to
>>> zakładam, ze urodziny też jutro. Zatem życzenia będą jutro.
>>> Co zaś do "smaczności" - podałam Ci linki do samych pysznosci i gdybyś
>>> tylko je przyrządziła, miałabyś okazję to d/ocenić.
>> No to źle sformułowałam posta. Chciałam od Was przepis na Wasze ulubione
>> danie, takie, za które dalibyście się pokroić. I właśnie takie chciałam
>> sobie jutro zafundować w ramach swojego święta.
>
> Dobrze sformułowałaś - zlinkowałam Ci przepisy skladajace się na jeden z
> ulubionych obiadów, takich, za które dalabym się pokroić. Nie wstukiwałam
> ręcznie przepisów, ale pracowicie wyszukałam najbardziej zbliżone do moich
> osobistych. I miałam rację, ze nie wstukiwałam - bo i po co, skoro wolisz
> kupić gotowe ciasto francuskie i owinąć w nie cokolwiek i to jest dkla
> Ciebie własnie TO, za co dałabyś się pokroic...
Wole kupić gotowego fancuza, bo nie jestem mistrzem kuchni i sama go nie
stworzę ot tak. A przepis Ewy do której pijesz mi się podoba, bo lubię i
łososia i szpinak.
Wybacz, jeśli uraziłam Cię posądzeniem o wklejanie bez ładu i składu
przepisów.
Na tak skonstruowanego posta pewnie napisałabym przepis na ogórkowa na
żeberkach i kluski śląskie z sosem z pieczeni z szynki. Tyle.
--
Paulinka
|