Data: 2012-01-27 13:57:39
Temat: Re: Pomysł na...
Od: "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:4f227989$0$1278$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia dzisiejszego niebożę Bbjk wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> W dniu 2012-01-27 10:26, Qrczak pisze:
>>
>>> Nie wiem, jak Paulinka, ale ja bym umarła... zapewne z przejedzenia, na
>>> pewno z zachwytu.
>>
>> Nic straconego, kiedy masz urodziny? Dawaj w długą :)
>>
>>> BTW jakiego kremu używasz do przełożenia bezy?
>>
>> Z serkiem mascarpone, karmelem i bitą śmietaną. Plus kwaśne wiśnie dla
>> przełamania słodyczy. Coś jak tort dacquoise, ale bez kajmaku, zamiast
>> niego karmel i bez daktyli, za to z orzechami (włoskie lub laskowe
>> podrumienione wcześniej) i z wiśniami. Mrożone poprzedniego dnia zalewam
>> wiśniówką, potem dobrze odcedzam, a najlepiej wiśnie ze słabej nalewki,
>> jak się ma.
>
> A taki z maskarponki to i ja robię, tyle że dodaję kogla-mogla zamiast
> karmelu. Ale szukam czegoś nowego, bo ileż można tak samo i tak samo...
> I drugi truflowy też, jak mam za dużo gorzkiej czekolady w domu. Ten by
> się na pewno z nalanymi wiśniami dobrze skompomował.
> Dumam o czymś też na bazie zbitośmietanowej, ale może tym razem bardziej
> kwaskowate... może z cytrynką/limonką?
Kiwi.
|