Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomysł na...
Date: Thu, 02 Feb 2012 21:43:56 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 38
Message-ID: <jgesik$8a5$16@node2.news.atman.pl>
References: <jfsa1q$h6a$1@node2.news.atman.pl> <jfsfuv$2bf$1@inews.gazeta.pl>
<jfsg2m$h6a$9@node2.news.atman.pl>
<4f225874$0$26690$65785112@news.neostrada.pl>
<jfv9ts$rr5$1@node2.news.atman.pl>
<4f28ef96$0$1264$65785112@news.neostrada.pl>
<jgek99$8a5$3@node2.news.atman.pl> <jges5h$8br$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: host-188-122-10-237.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1328215444 8517 188.122.10.237 (2 Feb 2012 20:44:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 2 Feb 2012 20:44:04 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <jges5h$8br$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:342062
Ukryj nagłówki
Qrczak pisze:
> Dnia 2012-02-02 19:22, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Qrczak pisze:
>>> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Qrczak pisze:
>>>>
>>>> Robię pizzę samodzielnie, ino wygniatanie mnie męczy strasznie.
>>>> Fajna wychodzi, ale na bardzo grubym cieście. BTW ma ktoś jakiś
>>>> sprawdzony przepis na pizzę na cienkim cieście?
>>>
>>> Czy ręczne wygniatanie męczy? Jeśli trwa 2-3 minuty, jak mnie, to
>>> chyba nie zdąży.
>>
>> 2-3 minuty, to Ty Qra chyba bełtasz zaczyn z mąką ;)
>
> Chleb, powiadasz? Chleb gdzieś z 5 minut "wygniatam". I to łyżką, co
> gorsza drewnianą.
Bez machiny chlebowej? Nigdy nie robiłam sama chleba, zawsze myślałam,
że to najwyższe wtajemniczenie w kulinariach.
>>> A żeby było na bardzo cienkim, to dobrze rozplaskać i nie czekać z
>>> wyrastaniem. Ale placek grubości naleśnika, co pod ciężarem dodatków
>>> opada, to nie pizza dla mnie. Wolę mieć co ugryźć.
>>
>> Jakbym wcześniej wiedziała, ze istnieje coś pomiędzy naleśnikiem a
>> drożdżowcem, to bym może nawet częściej tą pizzę pichciła.
>
> Mnie najbardziej odpowiada taka na 1-1,5 cm wysoka. A ta od Ewy jakiej
> Ci wyszła wysokości?
A gdzieś tak właśnie. Ładnie wypieczona na brzegach, w środku też
wypieczona, nic nie oklapło, żadnych zakalców. Ładne, zgrabne (bo na
blaszce się ładnie udało rozłożyć) smaczne ciasto.
--
Paulinka
|