Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pomysł na...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pomysł na...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 237


« poprzedni wątek następny wątek »

191. Data: 2012-02-01 14:04:13

Temat: Re: Pomysł na...
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 01.02.2012 14:47, medea pisze:
> W dniu 2012-02-01 12:53, Qrczak pisze:
>> Dnia dzisiejszego niebożę Anai wylazło do ludzi i marudzi:
>>>
>>> W dniu 01.02.2012 11:32, medea pisze:
>>>> W dniu 2012-02-01 10:47, Anai pisze:
>>>>> W dniu 01.02.2012 10:19, medea pisze:
>>>>>
>>>>>> Robiłam pizzę chyba ze 100 razy (jak nie więcej)...
>>>>> Ja też... ręcznie :P
>>>>
>>>> I masz jeszcze? ;-P
>>>>
>>>> Ewa
>>>>
>>> Że co? Ręce?
>>>
>>> Mam! :P
>>
>>
>> I to jakie!
>
> Jakie? Jakie?

No, biceps jak u Pudziana :D


--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


192. Data: 2012-02-01 14:14:14

Temat: Re: Pomysł na...
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę Anai wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 01.02.2012 14:47, medea pisze:
>> W dniu 2012-02-01 12:53, Qrczak pisze:
>>> Dnia dzisiejszego niebożę Anai wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> W dniu 01.02.2012 11:32, medea pisze:
>>>>> W dniu 2012-02-01 10:47, Anai pisze:
>>>>>> W dniu 01.02.2012 10:19, medea pisze:
>>>>>>
>>>>>>> Robiłam pizzę chyba ze 100 razy (jak nie więcej)...
>>>>>> Ja też... ręcznie :P
>>>>>
>>>>> I masz jeszcze? ;-P
>>>>>
>>>>> Ewa
>>>>>
>>>> Że co? Ręce?
>>>>
>>>> Mam! :P
>>>
>>> I to jakie!
>>
>> Jakie? Jakie?
>
> No, biceps jak u Pudziana :D

A graba jak u draba.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


193. Data: 2012-02-01 14:14:50

Temat: Re: Pomysł na...
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2012-02-01 12:21, Anai pisze:
>> W dniu 01.02.2012 11:32, medea pisze:
>>> W dniu 2012-02-01 10:47, Anai pisze:
>>>> W dniu 01.02.2012 10:19, medea pisze:
>>>>
>>>>> Robiłam pizzę chyba ze 100 razy (jak nie więcej)...
>>>> Ja też... ręcznie :P
>>> I masz jeszcze? ;-P
>>>
>>> Ewa
>>>
>> Że co? Ręce?
>>
>> Mam! :P
>
> Tipsy też? ;-P


Własne nie odpadają.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


194. Data: 2012-02-01 14:53:49

Temat: Re: Pomysł na...
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-01 15:14, Qrczak pisze:
> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> W dniu 2012-02-01 12:21, Anai pisze:
>>> W dniu 01.02.2012 11:32, medea pisze:
>>>> W dniu 2012-02-01 10:47, Anai pisze:
>>>>> W dniu 01.02.2012 10:19, medea pisze:
>>>>>
>>>>>> Robiłam pizzę chyba ze 100 razy (jak nie więcej)...
>>>>> Ja też... ręcznie :P
>>>> I masz jeszcze? ;-P
>>>>
>>>> Ewa
>>>>
>>> Że co? Ręce?
>>>
>>> Mam! :P
>>
>> Tipsy też? ;-P
>
>
> Własne nie odpadają.

Ale lakier się zdziera.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


195. Data: 2012-02-02 12:51:31

Temat: Re: Pomysł na...
Od: Paulinka <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

medea pisze:
> W dniu 2012-01-31 23:19, Paulinka pisze:
>>
>> Mam takiego przedpotopowego Zelmera. Nie spali mi się taki mikser przy
>> tak gęstym cieście?
>
> Ja też mam Zelmera "Robi", takiego z miską. To wyrabianie nie trwa
> długo, mniej więcej 10 minut. Nic mu się nie dzieje, chociaż lekko nie
> ma. ;) Ciasta nie robię bardzo gęstego, jest takie, że lepi się do rąk.
> Na koniec wyłączam mikser, posypuję z wierzchu mąką, formuję mniej
> więcej równą kulę i zostawiam. Nie jest to takie typowe "lśniące i
> gładkie ciasto drożdżowe".
> Zresztą najlepiej bym Ci pokazała naocznie jak to robię, tylko
> musiałabyś się do mnie pofatygować. :)


Zrobiłam wczoraj. Zaryzykowałam życie mojego Zelmera i wyszło ekstra :)
Dzięki Ci dobra kobieto za pomysł. Aż się chce robić pizzę taką metodą.


--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


196. Data: 2012-02-02 15:10:07

Temat: Re: Pomysł na...
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-02 13:51, Paulinka pisze:
>
> Zrobiłam wczoraj. Zaryzykowałam życie mojego Zelmera i wyszło ekstra :)

Uff, już się bałam, że obok patelni będę miała na sumieniu Zelmera. ;)

> Dzięki Ci dobra kobieto za pomysł. Aż się chce robić pizzę taką metodą.

Cieszę się w takim razie i niech Wam wyjdzie na zdrowie.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


197. Data: 2012-02-02 18:22:26

Temat: Re: Pomysł na...
Od: Paulinka <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Qrczak pisze:
> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Qrczak pisze:
>>> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> Qrczak pisze:
>>>>> Dnia 2012-01-26 20:37, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>>
>>>>>> jutrzejszy obiad, zrobiony przeze mnie niestety :-)
>>>>>> Co byście mi zaserwowali smacznego?
>>>>>
>>>>> Pizzę w ristorancie.
>>>>
>>>> A mam dobrą niedaleko. Ale ja tak chciałam własnymi ręcoma.
>>>
>>> Ależ da się własnymi ręcyma. Tylko ja dokładnego przepisu nie podam,
>>> bo zawsze robię na oko pi razy drzwi. Jest tam mąka, drożdże, woda i
>>> odrobina oliwy. Pierwsze trzy składniki zamieszać, pomyziać czwartym,
>>> odstawić na pół godziny, potem trochę się popastwić, rozklepać na
>>> cienkiego placka (u nas w domu ze względu na indywidualne preferencje
>>> w obszarze dodatków robię miast jednego kilka mniejszych placków),
>>> ciepnąć do pieca. A wierzch dla każdego inny i wszystkiego po trochu.
>>
>> Robię pizzę samodzielnie, ino wygniatanie mnie męczy strasznie.
>> Fajna wychodzi, ale na bardzo grubym cieście. BTW ma ktoś jakiś
>> sprawdzony przepis na pizzę na cienkim cieście?
>
> Czy ręczne wygniatanie męczy? Jeśli trwa 2-3 minuty, jak mnie, to chyba
> nie zdąży.

2-3 minuty, to Ty Qra chyba bełtasz zaczyn z mąką ;)
Matko wychodzi na to, ze ja jakaś zdrowo szurnięta byłam do tej pory z
tym wygniataniem. Najgorsze zawsze było oliwę wgnieść do ciasta tak,
żeby zaczęło 'mówić'.

> A żeby było na bardzo cienkim, to dobrze rozplaskać i nie czekać z
> wyrastaniem. Ale placek grubości naleśnika, co pod ciężarem dodatków
> opada, to nie pizza dla mnie. Wolę mieć co ugryźć.

Jakbym wcześniej wiedziała, ze istnieje coś pomiędzy naleśnikiem a
drożdżowcem, to bym może nawet częściej tą pizzę pichciła.


--

Paulinka

p/s Wcięło mi wszystkie maile, subskrypcje grup i wysłane posty w TB,
nie wiem na co i komu miałam odpisać. Może się jakoś z tym ogarnę, a jak
nie, to szukam nowego czytnika.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


198. Data: 2012-02-02 18:24:02

Temat: Re: Pomysł na...
Od: Paulinka <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

medea pisze:
> W dniu 2012-02-02 13:51, Paulinka pisze:
>>
>> Zrobiłam wczoraj. Zaryzykowałam życie mojego Zelmera i wyszło ekstra :)
>
> Uff, już się bałam, że obok patelni będę miała na sumieniu Zelmera. ;)

Ja taka niewykształcona ze wsi, ale instrukcje czytać potrafię ;)

>> Dzięki Ci dobra kobieto za pomysł. Aż się chce robić pizzę taką metodą.
>
> Cieszę się w takim razie i niech Wam wyjdzie na zdrowie.

Jeszcze raz dzięki :)

--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


199. Data: 2012-02-02 18:38:30

Temat: Re: Pomysł na...
Od: Anai <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 02.02.2012 19:22, Paulinka pisze:
> Jakbym wcześniej wiedziała, ze istnieje coś pomiędzy naleśnikiem a
> drożdżowcem, to bym może nawet częściej tą pizzę pichciła.

Hahhaha! Coś mi się przypomniało w związku z powyższym...
Byliśmy kiedyś letnią porą "w gościach", któregoś dnia na pytanie:
co dziś gotujemy - TŻ mówi: może pizzę, bo u nas w domu taką dobrą się
robi... :)
Jako, że było nas 8 osób mówię do gospodyni, że w takim razie trzeba by
zrobić z podwójnej ilości składników, bo ja zwykle dla 4 osób gotuję.
No i wszystko byłoby O.K. gdyby nie taki maleńki szczegół, że ona
faktycznie zrobiła z podwójnej ilości składników, ale...
1 pizzę :D
Pizza ta miała ok 7 cm wysokości + dodatki :D



--
Pozdrawiam
Anai

*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


200. Data: 2012-02-02 19:10:08

Temat: Re: Pomysł na...
Od: Paulinka <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Anai pisze:
> W dniu 02.02.2012 19:22, Paulinka pisze:
>> Jakbym wcześniej wiedziała, ze istnieje coś pomiędzy naleśnikiem a
>> drożdżowcem, to bym może nawet częściej tą pizzę pichciła.
>
> Hahhaha! Coś mi się przypomniało w związku z powyższym...
> Byliśmy kiedyś letnią porą "w gościach", któregoś dnia na pytanie:
> co dziś gotujemy - TŻ mówi: może pizzę, bo u nas w domu taką dobrą się
> robi... :)
> Jako, że było nas 8 osób mówię do gospodyni, że w takim razie trzeba by
> zrobić z podwójnej ilości składników, bo ja zwykle dla 4 osób gotuję.
> No i wszystko byłoby O.K. gdyby nie taki maleńki szczegół, że ona
> faktycznie zrobiła z podwójnej ilości składników, ale...
> 1 pizzę :D
> Pizza ta miała ok 7 cm wysokości + dodatki :D

Drożdżówka na słono :)


--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 19 . [ 20 ] . 21 ... 24


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Południowym kucharkom coś z dalekiej północy :)
Pytanie techniczne dot. jajecznicy
iPod Prices, Cheap iPods Prices, iPod Best Price, Buy iPod, Shop iPod, iPod Price Comparison Store
"Cztery słonie...
Forma na szarlotkę

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »