Data: 2012-01-28 20:41:31
Temat: Re: Pomysł na... OT
Od: "Szpilka" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:jg0k47$j4i$4@inews.gazeta.pl...
>W dniu 2012-01-28 11:45, Aicha pisze:
>
>> Fajny archiwalny koment z:
>> http://www.gastronauci.pl/artykuly/345-w-poszukiwani
u-smaku-doskonalego-czy-aby-na-pewno-
>>
>> "Tak jak nie ma kremu brile, karpaczio i brusketty, tak nie powinno być
>> dakłasa!"
>
> Aproposik, to jadłam tzw. dakłasa cukiernianego od Sowy, nawet nie leżał
> koło oryginału, jaka pisownia, taki dacquoise. Tłusty, ciężki,
> przesłodzony.
Ja akurat za ten od Sowy to się dam pokroić. No ale nie jadłam skądiś
indziej więc nie mam odniesienia :-)
Sylwia
|