Data: 2012-07-26 13:07:52
Temat: Re: Pomysł na mizerię...
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Justyna Vicky S. wrote:
>
> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:50111c32$0$1301$65785112@news.neostrada.pl...
>> Justyna Vicky S. wrote:
>>
>>>
>>> Zobaczę, może uda mi się chociaż kilogram takich ładniejszych wybrać to
>>> dadzą radę :)
>>
>> Jak lubisz ostre i wyraziste , nie pożałujesz.
>
> Lubię i dlatego spróbuję choć trochę. Najwyżej pożałuję.... że zrobiłam za
> mało :D
E tam, na drugi rok zrobisz więcej;-)
>> Albo podobne do tych kanapkowych, tylko w curry i z czosnkiem?
>
> Z czosnkiem nie próbowałam, ale przy okazji robienia diabelskich
> zastanawiałam się właśnie jakby wyszły te w curry gdyby dodała jeszcze do
> nich czosnku :) Może zrobię wariację na kilka słoików, bo akurat będę
> wkładać marynowane w curry do słoików :) A co mi tam. Zawsze to coś innego
> :)
To spróbuj tego, tylko sobie przelicz na jakieś ludzkie ilości testowe, bo
to porcja hurtowa ;-) :
7,5 kg ogorków szatkujesz na talarki, bez obierania, do gara. Wrzucasz 8
łyżek soli, 20 łyżek oleju, 10 ząbków czosnku (kroję w talarki) , 2,5
łyżeczki chili (tylko NIE z Galeo). mieszasz, zostawiasz na 6 godzin.
Po 6 godzinach dodajesz 1,5 kg cukru i 4 szklanki octu, zostawiasz na 12
godzin. Potem pakujesz do słoików, pasteryzujesz 10 minut.
Wychodzi coś pośredniego między diabelskimi (które się u mnie nie przyjęły),
a kanapkowymi.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|