Data: 2005-06-28 09:44:56
Temat: Re: Pomysły na bób ?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los napisal(a):
>> Moja watpliwosc tyczy
>> sie tego, ze bob w lupinach nie wessie tluszczu - gdy robie bob z
>> oliwa i czosnkiem, to obieram bob.
>
>Nie musi wessać tłuszczu. Ja z kolei, kiedy dostanę świeży, drobny bób,
>to duszę go, według włoskiego przepisu, w oliwie z cebulą i odrobiną
>wody, a kiedy gotowy dodaję to do makaronu i posypuję nieco tartym serem.
Musze to dzisiaj zrobic. Kiedys wlasnie probowalem zrobic bob z
makaronem, ale wyszlo bez sensu - no ale obralem bob i nie byl on taki
mlody. W efekcie zrobila sie breja z makaronem, bo sie bob rozpadl.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|