Data: 2003-01-21 22:14:50
Temat: Re: Popcorn maslany
Od: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
T <t...@z...pl> napisał(a):
> taki wlasnie robie bez problemow. tylko szukam sposobu na maslany, ale jesli
> nie jadlas to mozesz mi tylko wierzyc na slowo ze to nie to samo :)
>
Witam
Hm, w zasadzie nigdy nie robiłam maślanego, ale widziałam w telewizji jak
robiła pewna amerykanka na słodko i na ostro. Twierdziła, że bazą jest zawsze
normalnie wyprażony popcorn, który wkłada sie do woreczka plastikowego i
traktuje dodatkami, np ten ostry - wsypywała ostre przyprawy: sól, chilli,
itp, a na słodko: cukier puder, pociachane bakalie, cukierki; no i wszystko
zmieszała poprzez zamknięcie woreczka i "trzepanie" nim. Myślę więc, że można
by było dodać po troszku masełka ciepłego, posolić i w ten sam sposób
wymieszać. A może sie mylę?
Nie wiem, czy coś pomogłam, ale pozdrawiam
Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|