Data: 2008-10-02 18:12:15
Temat: Re: Por na gęsto
Od: "manama" <m...@o...wytnij.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tristan" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
news:gc1s4a$6hg$2@news.onet.pl...
> Czyli muszę pytać na targowisku o niewyrośnięty por. Tylko że kurde widzę,
> że mam szanse-marne.
> --
> Tristan
Witam,
moze te roznice wynikaly z tego, czy to byl por letni, tzn. do jedzenia w
lecie, czy tez zimowy tzn. taki, ktory sie wykopywalo dopiero pozna
jesienia, a nawet w zimie spod sniegu, jesli wogole ziemia nie zamarzla. Ale
teraz zimy nie sa zimami i pory gnily w cieplejsze dnie. Babcia moja robila
w latach 70- tych potrawy z porow. Lubilam tez zupe porowa z grzankami, ale
ostatnio nie, wlasnie nie ma takiego smaku typowego dla pora.
Moze to zalezy tez od gatunku, sa przeciez rozne.
Pozdrawiam, M.
|