Data: 2013-10-22 22:39:20
Temat: Re: Pora jak zagospodarowac
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 22 Oct 2013 22:27:52 +0200, LeonKame napisał(a):
> W dniu 2013-10-22 20:26, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 22 Oct 2013 20:05:06 +0200, Domator napisał(a):
>>
>>> 20 dużych por
>>
>>
>> 20 PÓR! ;-P
>>
>>
>> Jeden POR, dwa PORY, dwadzieścia PORÓW.
>> http://www.aztekium.pl/przypadki.py?site=1
>>
>> Ususzyć - albo pokroić i zamrozić w jednorazowych porcjach. PORÓW się tak
>> wcześnie nie wykopuje. PORY wykopuje się jak najpóźniej, przed samym
>> zmarznięciem gleby, albo starannie kopczykuje i zostawia do użytkowania
>> wiosną.
>>
>>
>
> Zupa z porow jest palce lizac !
Jesli chodzi o potrawy, to jak najbardziej coś podrzucę - poprzednio
zafiksowałam się przetworami raczej...
No więc:
1) pory zapiekane pod beszamelem (p y c h o t a)
2) słona tarta z porami (quiche)
3) majonezowa surówka z porów (uwielbiam)
4) zupa krem z porów z grzaneczkami
5) jajecznica z duszonymi porami na boczku
6) farfalle z (pod)duszonym porem i z boczkiem oraz sosem śmietanowym
7) pory zamiast cebuli gdzie tylko się da, a da się wszędzie, np do
pomidorów, sałatek itp
--
XL
Szumczyk forever!
http://natemat.pl/78717,kontrowersyjna-rzezba-gwalci
ciela-ma-swoich-zwolennikow-powinna-trafic-do-kazdej
-galerii-sztuki
|