Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pora na pora (prośba o pomoc) Re: Pora na pora (prośba o pomoc)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pora na pora (prośba o pomoc)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pora na pora (prośba o pomoc)
Date: Fri, 31 Aug 2007 09:02:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <fb8ef1$7c5$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <46d597d5$1@news.home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1188543777 7557 83.15.147.162 (31 Aug 2007 07:02:57
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 31 Aug 2007 07:02:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301206
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Harun al Rashid" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:46d597d5$1@news.home.net.pl...
> Witam,
>
> nie ma jak smaki dzieciństwa :(
> Męczy mnie mąż od jakiegoś czasu o babciną surówkę z pora. Wypytywany o
> szczegóły zeznaje mętnie o gotowaniu (blanszowaniu?) porów, oraz oleju i
> occie... grrrrrr, cytuję "no coś jak vinegrette". Nie przyznaje się do
> występowania w owej surówce innych warzyw.
>
> Za miękkie serce mam, myślałam, że w sieci i archiwum coś wygrzebię, więc
> się ugięłam. No i leżą teraz te pory na stole jak skrzyżowanie wyrzutu
> sumienia z wykrzyknikiem.
>

na pewnoi njie o to Ci chodzi ale robilem ostatnio z pora cos takiego:
1 por
puszka kukurydzy konserwowej
zolty ser
jajko gotowane na twardo
Proporcje wg uznania - zmieszac, dodac majonezu (dla niskotluszczowcow i
dbajacych o linie sos jogurtowo-smietanowo-majonezowy z dodatkiem czosnku)
zostawc na noc zeby sie przegryzlo

smacznego
p.s. jesli traficie na por lagodny proponuje dodac jeszcze czerwonej cebuli
... wzmacnia smak i kolorystyke poprawia :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.08 MONI|
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6