Data: 2007-08-31 07:02:06
Temat: Re: Pora na pora (prośba o pomoc)
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Harun al Rashid" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:46d597d5$1@news.home.net.pl...
> Witam,
>
> nie ma jak smaki dzieciństwa :(
> Męczy mnie mąż od jakiegoś czasu o babciną surówkę z pora. Wypytywany o
> szczegóły zeznaje mętnie o gotowaniu (blanszowaniu?) porów, oraz oleju i
> occie... grrrrrr, cytuję "no coś jak vinegrette". Nie przyznaje się do
> występowania w owej surówce innych warzyw.
>
> Za miękkie serce mam, myślałam, że w sieci i archiwum coś wygrzebię, więc
> się ugięłam. No i leżą teraz te pory na stole jak skrzyżowanie wyrzutu
> sumienia z wykrzyknikiem.
>
na pewnoi njie o to Ci chodzi ale robilem ostatnio z pora cos takiego:
1 por
puszka kukurydzy konserwowej
zolty ser
jajko gotowane na twardo
Proporcje wg uznania - zmieszac, dodac majonezu (dla niskotluszczowcow i
dbajacych o linie sos jogurtowo-smietanowo-majonezowy z dodatkiem czosnku)
zostawc na noc zeby sie przegryzlo
smacznego
p.s. jesli traficie na por lagodny proponuje dodac jeszcze czerwonej cebuli
... wzmacnia smak i kolorystyke poprawia :-)
|