Data: 2008-08-28 09:32:53
Temat: Re: Potrawy z surowego mięsa
Od: Theli <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
lemonka pisze:
>>> Więc pomimo kupna mięsa w sklepie istnieje ryzyko?
>> Zawsze istnieje ryzyko, ze sprzedawca nie umyl rak, ze mieso bylo
>> trzymane w zlych warunkach, za dlugo lezy, ze bylo kilka razy
> zamrazane
>> i rozmrazane.
>>
> Przy rozmrażaniu wyciekłby cały nastrzyknięty wtrysk solanki i takie
> zabiegi pozbawiłyby ścierwo ponad połowę jego masy.
Zwykle mieso, nie przetwory, tez sie solankuje? Jesli tak, to to jest
norma czy wyjatek?
>A ryzyko, że sprzedawca nie umył rąk
> wynosi 100%. Na pewno nie umył. Jak żyję, nie widziałam, żeby
> sprzedawca mył ręce między zapakowaniem kurzego surowego biustu a
> plasterkowanej gotowanej szynki.
To jeszcze pal licho. Byl myl rece miedzy skorzystaniem z toalety a
poplasterkowaniem szynki.
Jeśli używa do tego rękawic, to tylko
> dlatego, że mógłby sobie białe rączki pobrudzić.
Ja juz wole, zeby tych rekawic uzywal, nie wazne z jakiego powodu.
th
|