Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Andrzej" <l...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Precz ze zjadaczami chleba
Date: Thu, 2 Nov 2000 00:42:38 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <8tq9nh$oah$1@news.tpi.pl>
References: <8tc25b$9fq$1@news.tpi.pl> <8tjfc1$3t8$1@flis.man.torun.pl>
<8tkft4$3jf$1@news.tpi.pl> <8tlpvr$gd7$1@flis.man.torun.pl>
<8tms19$8j3$1@sunrise.pg.gda.pl> <8tn0ad$26n$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: pb54.gdansk.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 973122097 24913 212.160.45.54 (1 Nov 2000 23:41:37 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Nov 2000 23:41:37 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36519
Ukryj nagłówki
Dobrze, składam samokrytykę.
Nie dlatego, że mnie przekonałeś bo jak z pewnością wiesz obecnie chleb
rówież "tłuką" bezduszne maszyny, ba ponoć nawet opłaca się importować chleb
np. z Niemiec, tu go rozmrażać, dopiec i sprzedawać.
Kończę tą wymianę zdań bo do niczego ona nie prowadzi.
To jakby dyskutować o disko polo - nie istnieją rzeczowe argumenty przeciw
ale większość wie że disko polo to odpowiednik McD.
Nie zamierzałem nikogo nawrócić na KFC albo McD - chcę tylko zauważyć, że
ludzie mają bardzo różne gusta a życie nie jest czrno-białe, i dla mnie
każdy który "wie lepiej" jest albo jakimś smarkiem, który g...o w życiu
widział albo starcem któremu mózgownica przestaje działać.
Tako rzekłem
"ostry" <o...@e...com.pl> wrote in message
news:8tn0ad$26n$1@flis.man.torun.pl...
> > Przyznam się że nie rozumiem i chętnie posłucham jak to jest
>
> Chleb to nie Mc Coś, chleb trzeba codziennie zrobić w piekarni, dobierając
> odpowiednie składniki prawie ręcznie - piekarz to mistrz ! A Mc Shity robi
> maszyna, wyprodukują w tych stanach całe tysiące ton skrzydełek
> panierowanych, trzymają to zamrożone i rzucają do swoich "restauracji
innych
> niż wszystkie", tam jest to podgrzewane i sprzedawane - nie ma to w sobie
> kropli ani nawet cienia sztuki kulinarnej. Podobnie z frytkami. Howgh
>
> ostry
>
>
>
|