Data: 2002-09-08 14:33:38
Temat: Re: Problem z rosołem --- pomocy
Od: "Marek" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sitek" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:alfa4v$kl2$1@news.tpi.pl...
> > > Gotowałem Rosołek taki dobry i zaspałem, wynikiem czegi sie rosołek
> > > zagotował:(( ja go mozna wylkarować.
>
> > sporo roboty. Milisz w miare chude wolowe mieso, dodajesz do tego lekko
> > ubite bialka i warywa pociete w mirepoix. Robisz z tego jednolita mase.,
> > do rosolu. Zagrzewasz. Na wierzchu zrobi Ci sie skorupa, w srodku musisz
> > zrobic dziure. odszumiasz. Gotujesz tak, az rosol sie wyklaruje,
> > wyrzucasz mase miesnobialkowa, przecedzasz.
> >
> > V.
> Dzieki V
>
> Ja robię to inaczej, w prosty sposób : jak gotuję rosół , to wrzucam
czerwonego buraczka obranego i jak chwilę się pogotuje to go wyjmuję, po
ugotowaniu rosół jest żółciutki i klarowny :-)
|