Data: 2003-04-16 18:26:51
Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b7k6s7$fg3$1@foka.acn.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:b7k58o$1la$1@news.onet.pl...
>
> > Osobiście robiłam raz i wyszła rewelacyjna. W/g przepisu na karpia w
> > galarecie - tego wigilijnego...
> > http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/karp_w_gala
recie.htm
>
> To jeszcze Cię pomęczę troszeczkę. Czyli na wszystkich "odpadach"
> łososiowych mam zrobić galaretę, tak? A czy jakieś mięso łososiowe
dodawać,
> czy sycić oko i kubki smakowe samą galaretą?
No oczywiście, że dodawać... Przeczytaj ten przepis a potem pytaj, co? ;-)
Gotujesz 3 godziny śmieci (uwaga wydłubać i wyrzucić oczy i skrzela).
A potem w tym wywarze odcedzonym i wyciśniętym gotujesz kawałki łososia,
które potem po wybraniu ości zalewasz wywarem... Zsiada się na bank.
> Chyba zrobię na Wielkanoc, przy obfitości dań mięsnych pójdzie, jak złoto,
> myślę.
Tak szczerze mówiąc to też już mam zamówienie na galaretę, ale łosia jeszcze
nie mam i nie wiem, czy będę miała, bo leżę chorutka w łóżeczku :-( (hehe,
dlatego mam znowu czas pisać na grupę)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|