Data: 2000-11-10 12:48:03
Temat: Re: Prośba o...
Od: "Roman Gloser" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Najpierw obieramy jablka, trzemy na miazge i przesmazamy na patelni
dodajac
> koniaku (mozna sypnac na koniec cynamonu). Kroimy boczek w cienkie paski.
> Obficie nadziewamy sliwki jablkiem, owijamy boczkiem i przebijamy szpilka.
> Potem na blache i do piekarnika na kilka - kilkanascie minut, pilnowac
zeby
> boczek sie wytopil ale nie przypalil. Niebo!
>
> --
> Agnes
> http://www.koneser.pl
>
Pozdrawiam grupowiczów,
napewno spróbuję zrobić te śliwki, ale zastanawiam się, jak nafaszerować
suszoną śliwkę. Czy aby w przepisie nie pominięto jakiegoś sposobu na
wcześniejsze zmiękczenie tejże?
Doradźcie, bo już sobie wyobrażam ten smak.
Roman
|