Data: 2004-01-15 20:14:05
Temat: Re: Prośba o rad
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 15 janvier 2004 ŕ 20:42:38, spadkobiercy Melchiora a écrit :
>> W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
>> camambert sie po prostu rozplywa...
>>
> Z powodu zawartości wody???????????
Chyba tak. Sery plesniowe typu camabert, brie, coulommiers itp. maja
najwiecej wody (max. 73 %)
Sery topione nieco mniej (max. 60 %) a sery twarde (czyli sery zolte)
jeszcze mniej. Dlatego zreszta maja najwiecej kalorii...
Dane wg przepisow francuskich
(http://www.cniel.com/Prodlait/FROMAGE/Fromage.html)
>>
>> > Nie ten smak?
>> > A kto mówi o tym smaku?
>> > Tu się rozmawia o eksperymencie!
>>
>> Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)
>>
> Nazywałoby się to "zamorskie ruskie".
A gdzie to morze ?
Ewcia
--
Niesz !
|