Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.dialog.net.pl!n
ot-for-mail
From: "walkie" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Prośba - spaghetti z łososiem
Date: Wed, 16 Oct 2002 09:50:56 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 28
Message-ID: <aoj5nh$77g$1@absinth.dialog.net.pl>
References: <3...@2...17.164.70>
NNTP-Posting-Host: dial1762.wroclaw.dialog.net.pl
X-Trace: absinth.dialog.net.pl 1034754609 7408 217.30.154.238 (16 Oct 2002 07:50:09
GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 16 Oct 2002 07:50:09 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:130149
Ukryj nagłówki
Ja robie tak.....
Bardzo ale to bardzo drobniutenko posiekac cebulke i wrzucic na cieple
maslo. Lososia - ja daje wedzonego poskubac na drobne ale nie za male
kawalki i wrzucic do cebulki - poczekac az zjasnieje (wtedy jest dobry).
Troszke przypies (zrumienic).
Teraz sos - bierzesz kubeczek smietany 18%, troche mleka wlewasz, mieszasz i
ja dodaje lyzke maki kartoflanej (w oryginale nie ma). Taka mieszanka
zalewasz lososia. Czekasz zeby wydalo ze 4-8 prykniec oznaczajacych
gotowanie i sciagasz z gazu.
Doprawianie.Sol, pieprz bialy, koperek oraz ja daje szczypte przyprawy do
ryb.
Teraz makaron - do tej potrawy uzywam penne. Penne gotuje, nastepnie
odcedzam i polewam dobrej jakos oliwy (tyle zeby kazdy makaronik byl mniej
wiecej obtoczony w oliwie). Natepnie bierzesz sosik i wrzucasz do mamronu,
mieszasz tak by nie uszkodzic rur a jednoczesnie zeby sos wlazl w te rurki.
Na talerze, ozdobione to moze byc ladna galazka pietruszki. A do picia
polecam biale wino - Pychaaaaaaaaaaa!!!!!
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
|