Data: 2006-03-23 19:08:17
Temat: Re: Prosta pi?ka - steki
Od: "Art(Gruby)" <a...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 23 Mar 2006 19:09:48 +0100, "waldek" <x...@o...pl> wrote:
>Wygl?da na to, ?e nikt z lubi?cych gotowa? i zajmuj?cych si? tym na co dzie?
>nie potrafi wykona? jednej z najprostszych i najbardziej popularnych potraw
>ostatniego pi??dziesi?ciolecia, a przy tym wiele z tych osób doskonale zna
>si? na zawi?o?ciach kuchni francuskiej i nie tylko. To mo?e by? dobry temat
>na jak?? prac? doktorsk?. LOL
>
>waldek
>===
>
najprostsza i najlepsza metoda - stosuje ja czesciej niz grilla...
rozpal ognisko lub ogien w komnie uzywajac drzewa (nie desek i
podobnych wynalazkow)...wykroj kawal krowy ktory ci najlepiej smakuje
grubosci i wielkosci porzadanej....poczekaj az drzewo sie dobrze
przepali i wrzuc staek na wegle...przewroc mieso tylko jeden
raz...czas zalezy od twoich preferencjii...po zdjeciu miesa oskrob go
nieco przed jedzeniem...
Art(Gruby)
"Abyssus abyssum invocat"
|