From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Proste i smaczne przepisy
Date: Thu, 10 May 2001 16:33:33 +0100
Organization: Home
Lines: 45
Message-ID: <s...@4...com>
References: <9ddkgh$i1u$1@news.tpi.pl> <3...@4...com>
<9de2ph$mps$1@news2.ipartners.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-74.georgia.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 989509239 13283 62.137.61.74 (10 May 2001 15:40:39 GMT)
NNTP-Posting-Date: 10 May 2001 15:40:39 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.theplanet.ne
t!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:51430
Ukryj nagłówki
Piekne!!!
z wiekiem dochodzi sie do innej wprawy - a przynajmniej ja - jak
nalesniki, to wrzucam wszystko do maszyny, jak jakis chleb, to
albo taki, co sie do niego dolewa wody, wyrabia 5 minut i tyle
roboty recznej (a wychodzi taki dobry jak moj.. no moze poza
ciabatta, ale nie robie juz od dawna...) albo mam niewolnika,
pardon corke, ktorej ciasto na makaron oraz ciasto do pizzy
(czyli chleb) wychodza rewelacyjnie...
chyba tylko pierogi i golabki sa u mnie rzeczami, ktore TRZEBA
ROBIC I JESC a zajmuja sporo czasu, by przygotowac. Zaczynam
dojrzewac do zasady, ze albo przygotowywac/gotowac szybciej, albo
jesc wolniej
Krysia, gotujaca, bo nikt za nia tego nie zrobi, od 23 lat. I
jeszcze zyje.
>Wiesz co Krysiu, wlasnie sobie wczoraj pomyslalam ze wiekszosc przepisow,
>ktore tu widze wydaja mi sie bardzo skomplikowane i pracochlonne :-)))
>Podziwiam tu wszystkich, ktory gotuja, pieka, siekaja za to ze im sie chce i
>jeszcze sie tym dziela.
>
>Chyba troche to zalezy od wieku i doswiadczenia kuchennego. ja jestem bardzo
>poczatkujaca i ciasto drozdzowe dla mnie to niedoscigniony szczyt wszelkich
>umiejetnosci kulinarnych :-)))
>
>Na razie korzystam ze starej ksiazki "Nastolatki gotuja" (otwiera sie sama
>na nalesnikach :-)) gdzie jest wszystko jak krowie na granicy a przy tym sa
>tam i takie kwiatki z czasow kryzysu jak:
>
>"przyjecia mlodziezowe, ktore tak bardzo lubicie i nazwywacie miedzy soba
>"prywatkami" ..."
>
>"koreczki sa daniem bardzo efektownym lecz bardzo drogim, gdyz nabycie
>zoltego sera nie jest dzis takie proste"
>
>"mieso jakiestam mozecie zastopic jakimstam jesli kartki i rodzice wam na to
>pozwola "
>
>jest wiecej tylko nie pamietam teraz.
>
>Justyna
>
K.T. - starannie opakowana
|