Data: 2003-03-06 02:41:34
Temat: Re: Proszę o szczeguły
Od: "izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Janusz <j...@g...pl> napisał(a):
> Kotlety czekają w lodówce na sos!!!
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
ja bym zinterpretowala dodawanie wina po chluscie albo lyzce, powiedzmy tak,
zeby kotlet tylko do polowy byl zanurzony.
i dusic na bardzo malym ogniu (najlepiej pod przykryciem), zeby nic sie nie
przypalilo
jako alternatywe do czosnku polecam sol czosnkowa lub kilka kropli sosu
sojowego/Lea&Perrins/Worcester (nie naraz - do wyboru) lub tez szczypta galki
muszkatolowej na snmazacy sie tluszcz tuz przed dodaniem plynu
lepiej za malo niz za duzo
zagescic tez mozna smietana/przecierem pomidorowym/podsmazona cebula
nie zaszkodzi nigdy szczypta cukru i na koniec kilka kropel soku cytrynowego
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|