Data: 2000-10-22 15:00:32
Temat: Re: Prsiut? Tak! Ale jak?...
Od: "Monika_O" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
*
Sądzę, że w naszych warunkach wyprodukowanie specjału o którym piszesz jest
... nie do zrobienia. W sierpniu br. po raz kolejny spędzałam urlop żeglując
po Adriatyku i miałam okazję zwiedzać miejsca niedostępne drogą lądową.
Opisywane przez Ciebie męsko też wywarło na nas wrażenie. Wg. powieści
"naszych" Chorwatów szynkę należy nasolić i suszyć pod powałą domu przez
minimum 4 lata, dopiero tak wysuszona jest dobra. W naszym klimacie jest za
zimno, za wilgotno i czy dysponujesz tradycyjną powałą? A cierpliwością na
te 4 lata??? (Bo u mnie to musiałaby mieć rogi :-)
Pozdrowionka
M.
|