Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pryskający olej Re: Pryskający olej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pryskający olej

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!
not-for-mail
From: "Kalisima" <n...@m...me>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pryskający olej
Date: Tue, 26 Sep 2006 23:22:08 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <efc5r7$43n$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ef56vv$5qa$1@nemesis.news.tpi.pl> <VoxRg.1628$8O1.537@trnddc04>
<ef6d1l$t4n$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: cqv194.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1159305895 4215 83.31.253.194 (26 Sep 2006 21:24:55 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 26 Sep 2006 21:24:55 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1807
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1807
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:278977
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Beata" <B...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:ef6d1l$t4n$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dziękuję za wszystkie dotychczasowe rady.
>

> Może rzeczywiście rozgrzewam patelnię zbyt mocno.
> Jednak sprawdzanie, a tym bardziej pilnowanie
> dokładnej temteratury jest praktycznie nie do
> zastosowania, bo regulacja polega na kręceniu jednym
> pokrętłem, czyli bardzo "z grubsza".
>

Myślę, że masz rację z tym zbyt mocnym rozgrzewaniem. Ja kiedyś podpatrzyłam
właśnie w jednym z programów kulinarnych taki patent: kucharz do patelni z
rozgrzewanym olejem wstawiał pionowo trzonek drewnianej łyżki (nie musi być
trzonek ale reszty szkoda) i czekał, aż wokół drewna zaczną pojawiać się
malutkie bąbelki. To moment kiedy olej jest już wystarczająco rozgrzany, aby
nie wsiąkał do potrawy. Ja stosuję ten sposób od tamtej pory i u mnie się
sprawdza tzn. olej nie pryska. Oczywiście mięso musi być suche i patelnia
też. A! Jeszcze coś... Regulowanie temperatury nie musi polegać na kręceniu
pokrętłami. Można też po prostu na moment zdjąć patelnię z palnika, włożyć
mięso i postawić na ogniu. Wtedy wysoka temparatura na pewno się przyda.

Kalisima


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5