Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.internetia.pl!skynet
.be!skynet.be!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!diablo.theplanet.net!news.th
eplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przeboje ziemniaczane.
Date: Fri, 17 Oct 2003 14:22:21 +0100
Organization: Home
Lines: 49
Message-ID: <g...@4...com>
References: <7...@n...onet.pl>
<8...@4...com>
<008701c39232$fd69df20$7100a8c0@ap.siedlce.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: 81.79.136.36
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 1066396986 9632 81.79.136.36 (17 Oct 2003 13:23:06 GMT)
NNTP-Posting-Date: 17 Oct 2003 13:23:06 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176673
Ukryj nagłówki
rany, dopiero teraz znalazlam Twojego posta, wiec pedze
odpowiadac.:
>>
>> moj zelazny cheese and onion pie...
>>
>> dowolna ilosc ziemniakow ugotowac. pokroic cebuli - ile sie chce
>> - lubisz malo - to malo,
>
>Ale jak ja kroic, w plasterki, kostke, czy podsmazasz ja przed dodaniem?
surowa, w mala kostke najlepsza.
>etc. zetrzec DUZO zoltego sera - w sumie
>> dowolny, ale gumowate sery i te bezsmakowe lagodne sa do bani.
>> moze byc juz troche porzechodzony i twardy - jak sie da zetrzec
>> to jest dobry. wymeiszac najpierw prawie caly ser z kartoflami -
>> im dluzej sie miesza tym bardziej ser sie topi i stapia z
>> kartoflami, mieszac, az zacznei odchodzic calosc a la kula od
>> brzegow garnka,
>
>Czy on ma sie jakos podgrzewac, czy mieszac ten ser z goracymi kartoflami,
>ale wtedy one sie rozpadna, a zreszta w trakcie krojenia znacznie ostygna.
a to ja nie napisalam ze trzeba zrobic puree z kartofli? o to
bardzo przepraszam - ja juz chyba wiecej niz raz ten przepis
podawalam, padam do nozek i o przebaczenie prosze. puree
kartoflane, dodac ser, mieszac, mieszac, on sie ladnie roztopi,
potem cebule dodac, dobrze zamieszac.
> wmieszac cebule, wy;lozyc na dosc plaskie
>> naczynei zaroodoporne (jak sie lubi chrupiaca skorke serowa, jak
>> nie to moze byc mniejsze a glebsze). posypac reszta sera i piec
>> w srednim piekarniku az powstanie w/w skorka.
>>
>> ja to moge jesc bardzo czesto, co gorsza , na zimno tez....
>>
>> trys, kartoflozerca
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>Prosze o wyjasnienie mi tych watpliwosci.
to juz chyba wszystko?
trys
K.T. - starannie opakowana
|