Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przechowywanie drozdzowego (?)
Date: Fri, 12 Apr 2002 12:23:06 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 29
Message-ID: <a96ch1$2vhj$1@news2.ipartners.pl>
References: <a96c8e$1p5$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: dlp-gtc-as1-as200.ipartners.pl
X-Trace: news2.ipartners.pl 1018606945 97843 217.8.169.201 (12 Apr 2002 10:22:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Apr 2002 10:22:25 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103670
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:a96c8e$1p5$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Jako ze ostatnio obiecalam na chacie przelamac sie i zabrac sie za
> drozdzowe, mam pytanie odnosnie przechowywania takiego ciasta.
>
> 1. Czy da sie jakos przechowywac surowe drozdzowe? Lodowka, zamrazarka...
no
> nie wiem. Czy czyjes drozdzowe moze doswiadczylo takiego eksperymentu? No
i
> oczywiscie, czy przezylo takie cos?
>
> 2. A takze jak przechowujecie juz upieczone drozdzowe?
>
> Siedze teraz grzecznie w archiwum... Tyyyyle tego jest, ze az strach...
Nie
> wiem ktory przepis wybrac... chyba powstanie w przepisach grupowych na
> stronce FAQ kolejny opracowany temat - "Drozdzowe" :-)
>
> Bozenka z Wilna :o)
>
Ja bym Ci radzila na poczatek cos niezbyt pracochlonnego, na przyklad
topielca. Nie wymaga dlugiego wyrabiania ciasta, a wychodzi pyszny.
Gdyby co, to chetnie podpowiem.
Co do przechowywania to surowego bym nie radzila. A gotowe - mysle ze nie
bedzie duzego problemu, bo sie szybko zjada ;-)
AniaK
|