Data: 2002-04-12 10:23:06
Temat: Re: Przechowywanie drozdzowego (?)
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:a96c8e$1p5$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Jako ze ostatnio obiecalam na chacie przelamac sie i zabrac sie za
> drozdzowe, mam pytanie odnosnie przechowywania takiego ciasta.
>
> 1. Czy da sie jakos przechowywac surowe drozdzowe? Lodowka, zamrazarka...
no
> nie wiem. Czy czyjes drozdzowe moze doswiadczylo takiego eksperymentu? No
i
> oczywiscie, czy przezylo takie cos?
>
> 2. A takze jak przechowujecie juz upieczone drozdzowe?
>
> Siedze teraz grzecznie w archiwum... Tyyyyle tego jest, ze az strach...
Nie
> wiem ktory przepis wybrac... chyba powstanie w przepisach grupowych na
> stronce FAQ kolejny opracowany temat - "Drozdzowe" :-)
>
> Bozenka z Wilna :o)
>
Ja bym Ci radzila na poczatek cos niezbyt pracochlonnego, na przyklad
topielca. Nie wymaga dlugiego wyrabiania ciasta, a wychodzi pyszny.
Gdyby co, to chetnie podpowiem.
Co do przechowywania to surowego bym nie radzila. A gotowe - mysle ze nie
bedzie duzego problemu, bo sie szybko zjada ;-)
AniaK
|