Data: 2006-01-04 08:50:04
Temat: Re: Przechowywanie oscypków
Od: Wojciech Wierba <W...@i...edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
BasiaBjk wrote:
> Użytkownik Wojciech Wierba napisał:
>
>> Raczej nie, poniewaz wypas skonczyl sie juz dawno.
>
>
> Dlatego w pierwszym poście w tym wątku spytałam, kiedy je kupował,
> okrasiwszy emotką.
> Jednak nie chciałam psuć radości z zapasów i wgłębiac się w temat, co Ty
> własnie zrobiłeś ;)
Bije sie w piers, nie powinienem byl tego robic. :-)
Aczkolwiek, mam zrodlo oscypkow z mleka krowiego,
robionych wedlug receptury i prawdziwie wedzonych,
bardzo smacznych, chociaz oczywiscie innych niz owcze.
Cena 8 zl. za duzego oscypka krowiego (w sezonie 16-18 zl.
za owczego).
Napisalem kiedys artykul o historii i produkcji oscypka,
ukazal sie w grudniu 2002 w Magazynie Turystyki Gorskiej n.p.m.
www.npm.pl (ale na www nie ma calego artykulu).
Jakby ktos byl zainteresowany to moge podeslac artykul.
Pozdrawiam
Wojtek
|