Data: 2003-01-24 20:42:55
Temat: Re: Przekąska na ciepło.
Od: "Monika" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hi!
Dzis wyprobowalm nowy przepis i na nastepnej imprezie bede to robila:
400 g cukini
10 oliwek czarnych (ja mialam zielonie i duzo wiecej)
cebula
olej z oliwek
4 kawalki chleba tostowego (toast)
sol, pieprz
zabek czosnku
ser gorgonzola (ja wzielam jakis najtanszy z plesnia ale napewno smakowac
bedzie z normalnym zoltym - bo nie kazdy jest smakoszem plesniowego)
cebule pokroic w kostke i zarumienic na oleju, dodac zgnieciony czosnek i
pokrojona w cienkie plastry cukinie i 5 minut dusic, dodac pokrojone w
plasterki oliwki, doprawic sola i pieprzem (dosc ostro). Chleb z(s)tostowac
(jesli nie ma specjalnego urzadzenia to w piekarniku) i ulorzyc na blaszce.
Na chleb klasc przygotowana cukinie pokryc serem (lastry, utarty,
pokroszony) i wlozyc do nagrzanego na ca. 250 ° C piekarnika na 5 minut.
Chleb mozna pokroic na trojkaty to bedzie zreczniej go jesc. Smakuje tez na
zimno. Smacznego i udanej zabawy
Monika
|