Data: 2001-05-24 08:30:22
Temat: Re: Przepis na Leczo
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:9eicut$si6$1@news.tpi.pl...
> Leczo wg mamy mojej przyjaciolki (najlepsze na swiecie)
>
> 1 cukinia
> ok 1 kg pomidorow lub duzy koncentrar (lepsze z pomidorami)
> 1 kg papryki
Teraz to jeszcze nie sezon w Polsce na te warzywa, ale jak już jest ich pod
dostatkiem i w przyzwoitej cenie, to warto zrobić więcej i włożyć do
słoików.
Ja duszę wymienione wyżej warzywa, bez cebuli, w słoikach pasteryzuję i może
to stać do następnego lata.
Jak chcę zrobić leczo na obiad, to duszę cebulę, dodaję ugotowaną wcześniej
soczewicę albo fasolę (mięsa nie jadam) i obiad gotowy.
pozdrawiam
Basia
|