« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-20 19:42:31
Temat: Przepis na dzien dzisiejszy / ryba w smietaniePieczona ryba w smietanie
Porcja na cztery do szesciu osob (w zaleznosci od apetytow i dodatkow)
1 kg filetow rybnych
2 duze cebule
1+1/2 szklanki slodkiego bialego wina
1 szklanka kwasnej smietany
1 lyzeczka ziol prowansalskich
sol, pieprz do smaku
maka do panierowania
4 lyzki oliwy lub oleju do smazenia
naczynie zaroodporne
Rozgrzac piec do 180°C/350°F.
Pokroic filety w duze kawalki, kazdy obtoczyc w mace i usmazyc na oleju
az zlote.
Przelozyc rybe do naczynia zaroodpornego. Pokroic cebule w cienkie
plastry i usmazyc na zloto na tej samej patelni. Dodac wino do patelni i
zeskrobac przypieczone kawalki, dodac smietane, ziola, sol i pieprz i
doprowadzic do wrzenia. Zalac tym rybe, przykryc naczynie i piec 45
minut. Wyjac z pieca, poczekac 15 minut i podac z ziemniakami lub ryzem,
i kolorowa salata.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-21 10:09:15
Temat: Re: Przepis na dzien dzisiejszy / ryba w smietanie
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3F43CF24.7DC7BA1D@olypen.com...
> Pieczona ryba w smietanie
Wspaniale, zrobię w piątek. Za mało widzę w tej grupie przepisów na
ryby.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-21 10:17:17
Temat: Re: Przepis na dzien dzisiejszy / ryba w smietanie
elka wrote:
> Wspaniale, zrobię w piątek. Za mało widzę w tej grupie przepisów na
> ryby.
no wlasnie, przylaczam sie do prosby zwlaszcza na takie urozmaicone przepisy z
ryba, bo ja to najczesciej zwykla smazona w ziolach robie, a to sie szybko
przejada
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |