Data: 2000-04-18 14:22:15
Temat: Re: Przepis na wieprzowine.Bylo:Gotowanie przed grilowaniem
Od: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
At 02:22 PM 4/10/00 -0700, Magdalena wrote:
>Co do tych zeberek, czy taniej wieprzowiny, to przypomnial mi sie jeden
>przepis
>na slodko-kwasne zeberka, ktory robilam nagminnie w "biednych" czasach, bo
>szybko, duzo, tanio i dobrze.
>Kawalki taniej wieprzowiny (w Stanach country ribs bez kosci) albo kury
>obsmazyc na patelni czy grilu. Przelozyc do brytfanki, zalac sosem, przykryc,
>piec w 160C/325F przez 2 godziny, odtluscic sos, podac z ryzem,
>ziemniakami lub
>chlebem.
(cut)
Wczoraj robilam, pyszne!!! Dzieki wielkie za przepis, wejdzie do naszego
domowego stalego repertuaru:-)))
Sosik rewelacyjny, miesko kruchutkie, a wszystko jakie dobre z ryzem,
mniam. Dzis bede jeszcze cieszyc sie owa potrawa w porze lunchu:-)
pozdrawiam
Aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|