Data: 2000-04-13 00:57:21
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: dzieciol <p...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> > > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> > wolaja
> > > > > za funt cztery dolce z hakiem!
>
> Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
> ($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma short
> ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w sklepie.
> Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99, funt
> kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
> kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
> Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
> Magdalena
No to teraz NY: spare ribs $1.99 i mniej, baby ribs $2.50, Short ribs /nigdy nie
twierdzilem, ze to swinia!/ $4.00, cielecina /brest/ $2.99 ale czasem i $.99,
kurczak
+/- to samo, kaczka nie wiem, schabowy, ladny $2.80, pieczen wolowa
$2.99-3.99 t-stek $7.00, dwa bedroom apartment na Manhattan'ie w dobrym
miejscu $3500.00 i wiecej.
|