Data: 2000-04-12 18:58:48
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <m...@w...net> wrote in message
news:38F4C269.503F95C4@west.net...
>
>
>
> > > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> > wolaja
> > > > > za funt cztery dolce z hakiem!
>
> Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
> ($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma
short
> ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w
sklepie.
> Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99,
funt
> kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
> kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
> Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
> Magdalena
>We wczorajszej reklamowce najwiekszej sieci sklepow w Los Angeles
RALPHS... ( przyszlo w poczcie )
Piersi kurczaka... 87 centow funt
Steak z poledwicy wolowej...$ 6.99
Country ribs..$1.99
Mieso na gulasz ( premium, czyli 1 jakosci ) $2.59
Kawal pieczeni wolowej...$2.69
18 jajek 99 centow
Cielecina na scallopini..$ 8.99
a do tego w niedziele za darmo polowa duzej szynki ( trzeba miec Karte
Klubowa, ale to dostaje sie za darmo i od reki )
Jak by sie komu wydawalo, ze w Stanach jest drogo...
F.
|