Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
wsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepisy z anchois
Date: Mon, 2 Jul 2007 15:20:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <f6aubp$n9r$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@5...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: abbq200.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1183382714 23867 83.6.206.200 (2 Jul 2007 13:25:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 2 Jul 2007 13:25:14 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000753-0, 2007-07-01), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298352
Ukryj nagłówki
<p...@o...pl> wrote in message
news:1183330682.705969.240090@57g2000hsv.googlegroup
s.com...
> Witam!
>
> Otrzymalem z wloch duzy (0,7l) sloik z anchois - stoi w lodowce od
> dluzszego czasu, a ja nie wiem jak go spozytkowac - tzn. jedyne co mi
> przychodzi do glowy to pizza. Sa okrutnie slone, wiec na kanapki nie
> bardzo sie nadaja, pizza w domu to nie to samo co w pizzerii, wiec na
> razie sobie stoja i niewiele ich ubylo.
> Czy Szanowni Grupowicze mogliby podpowiedziec jakis ciekawy przepis z
> wykorzystaniem tych rybek?
>
> Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
> Pawel
Najprostsze - zrobić pastę do pieczywa: masło i rybki zmiksować, albo
masło, twaróg i rybki zmiksować. Można zrobić po odrobinie - z samym masłem
jest trwalsza w chłodziarce, ale i z serem postoi do następnego dnia.
Zieleninę i inne dodatki roślinne lepiej dać na chleb - np.: szczypiorek,
szczypior cebuli, a nawet czosnku, cebulę, miętę, ogórek świeży lub
małosolny, paprykę, pomidor lub surówkę z kapusty (na chleb!!!), także
pekińskiej.
Można i inne posiekane zioła - koperek, pietruszka, lubczyk...
|