Data: 2007-07-02 13:20:28
Temat: Re: Przepisy z anchois
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<p...@o...pl> wrote in message
news:1183330682.705969.240090@57g2000hsv.googlegroup
s.com...
> Witam!
>
> Otrzymalem z wloch duzy (0,7l) sloik z anchois - stoi w lodowce od
> dluzszego czasu, a ja nie wiem jak go spozytkowac - tzn. jedyne co mi
> przychodzi do glowy to pizza. Sa okrutnie slone, wiec na kanapki nie
> bardzo sie nadaja, pizza w domu to nie to samo co w pizzerii, wiec na
> razie sobie stoja i niewiele ich ubylo.
> Czy Szanowni Grupowicze mogliby podpowiedziec jakis ciekawy przepis z
> wykorzystaniem tych rybek?
>
> Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
> Pawel
Najprostsze - zrobić pastę do pieczywa: masło i rybki zmiksować, albo
masło, twaróg i rybki zmiksować. Można zrobić po odrobinie - z samym masłem
jest trwalsza w chłodziarce, ale i z serem postoi do następnego dnia.
Zieleninę i inne dodatki roślinne lepiej dać na chleb - np.: szczypiorek,
szczypior cebuli, a nawet czosnku, cebulę, miętę, ogórek świeży lub
małosolny, paprykę, pomidor lub surówkę z kapusty (na chleb!!!), także
pekińskiej.
Można i inne posiekane zioła - koperek, pietruszka, lubczyk...
|