Data: 2002-11-04 11:41:21
Temat: Re: Przygotowanie miesa do wedzenia
Od: Ola <f...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Maciej Wilk napisał(a):
> Czy wie ktos moze jak nalezy przygotowac mieso do wedzenia?
> Jakies zalewy .. przyprawy, ogolnie cala wiedza potrzebna do wedzenia miesa.
> Najlepiej jakies linki czy cosik.
>
> Pozdrawiam
> ---------------------------
> Maciej Wilk
> m...@g...pl
> wilq@IrcNet
Jestem sobie domoroslym rzeznikim, i w zasadzie pracuję na dziczyznie, ale jak
wedze kawałki miesa to trzymam sie zasady nie za duzo wszystkiego.
peklosoli daje 1-2 lyzki na kg miesa i to zalezy od grubisci zabek czosnku
pokrojony drobno na 1kg, ziola- nie za duzo i juz . Na 5-10 dni w chlodne
miejsce, codziennie przewracac. To najprymitywniejszy sposob. Mozna zrobic cos
na styl westfalski, z piwem ale tu uwaga...
Polecana literatura:
Tadeusz Klossowski Domowe wyroby miesne.
I jeszcze dwie ale te moze juz sa na stronie www.kuchniamysliwska.prv.pl, szukaj
w wedzenie
z pozroweniami
Nie Ola
|