Data: 2000-06-30 13:44:58
Temat: Re: Przypalone mleko
Od: "dla wtajemniczonych Piernix" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Piernix k...@p...onet.pl
Wypróbowane przeze mnie i babską część mojej rodziny - do garczka wlać na
dno odrobinę wody, tak aby przykrywała dno. Poczekać aż zacznie wrzeć i
dopiero wlewać mleko. Nie zostawi śladu przywarcia.
Użytkownik Przemysław Widawski <p...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8isfkc$e40$...@n...onet.pl...
> Najprościej ustawić stosunkowo mały gaz, garnek przykryć i w ogóle tego
nie
> pilnować. Po dłuższym czasie najwyżej trochę wody odparuje ale nigdy nie
> wykipi.
>
> Użytkownik Anna Redlarska <s...@m...com.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:j5RS4.55610$O...@n...tpnet.pl...
> > Dzien dobry.
> > Czy macie moze jakas metode gotowania mleka w zwyklym garnku tak, zeby
sie
> > nie przypalilo?
> > Normalnie gotuje w aluminiowym z podwojnym dnem i to zadna sztuka, ale
> > ilekroc probuje zrobic to w zwyklym garnku (o wiekszej pojemnosci niz
moj
> > litrowy), to poprostu tragedia. Czy jest na to jakis sposob?
> > Pozdrawiam,
> > Ania
> >
> >
>
>
|