Data: 2009-03-31 10:52:45
Temat: Re: Pstrąg
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jadrys" <""andrzej203\"@op.pl ó"> napisał w wiadomości
news:gqsmne$dqc$1@news.onet.pl...
> Maksovsky pisze:
> >> Dzień wcześniej zaraz po usunięciu brudu, łusek itp. skrapiam obficie
> >> sokiem z cytryny i solę, do środka wkładam dużo pietruszki naciowej
> >> (moi znajomi wkładają koperek, ale ja wolę pietruchę) i płatki
> >> czosnku. Tak to trzymam przez noc w woreczkach w lodówce, na drugi
> >> dzień panieruję (całość) i piekę na masełku.
> >
> > I można być pewnym, że nie będzie miało ani krztyny smaku ryby.
>
> Jasne że ten czosnek zabije cały smak tej smacznej ryby..
Dokładnie panierka i masło - pstrąg jest rybą czystej wody i nie bełta mułu
na dnie...
Ani pietruszki ani tym bardziej czosnku, chyba że parchate...
|