Data: 2001-02-20 20:44:38
Temat: Re: Ptysie na ostro
Od: s...@b...nih.gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
Jako ze przepis na ciasto ptysiowe wedlug Magdaleny Basset jest rewelacyjny
(wyszly przepiekne!! Magdaleno, dziekuje!!!! nie wiem, co poprzednio w
innych przepisach bylo nie tak, ze ptysiaki i karpatki wychodzily bardzo
kaprysnie, raz tak, a trzy razy rozlegly placek), mialabym ochote zrobic
przystawke wlasnie w postaci ptysiow na ostro. Co byscie proponowali jako
nadzienie? nie moze byc miesko ani owoce morza, niestety (znow przyjaciolka
wegetarianka). Pieczarki? ale z czym to zmieszac, aby mialo wlasciwa
konsystencje? i nadziewac cieplym nadzieniem tuz przed podaniem??
Licze na Wasze rady i porady:-)
Agnieszka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|