Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dorunia" <d...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pycha szarlotka [P]
Date: Wed, 20 Mar 2002 08:59:57 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 41
Message-ID: <a79fio$mo8$1@news.tpi.pl>
References: <a77662$cam$1@news.tpi.pl> <a78dqm$4v4$1@panorama.wcss.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: pb149.lodz.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1016611225 23304 213.76.189.149 (20 Mar 2002 08:00:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 20 Mar 2002 08:00:25 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:100901
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Paolo" <e...@n...e.pl> napisał w wiadomości
news:a78dqm$4v4$1@panorama.wcss.wroc.pl...
>
> Użytkownik "Dorunia" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:a77662$cam$1@news.tpi.pl...
> > Ciasto:
> > 3 szk. mąki,
> > 1/2 szk. cukru,
> > całą paczka margaryny,
> > 3 jaja,
> > szczypta soli,
> > cukier waniliowy,
> > 4 łyżeczki proszku do pieczenia,
> > Zagnieść ciasto ze wszystkich składników.
> > Nadzienie:
> > 1,5 kg jabłek,
> > 1/2 szk. cukru,
> > 2 torebki cukru waniliowego,
> > cynamon.
> > Jabłka zetrzeć na tartce o dużych otworach i wymieszać z pozostałymi
> > składnikami nadzienia.
> > Dwie trzecie ciasta, rozwałkować i wyłożyć na blachę, przykryć masą
> jabłkową
> > i pozostałą częścią ciasta. Piec godzinę w temperaturze około 200
stopni.
> > Życzę smacznego Dorunia
> >
> >
>
>
> Zrobiliśmy z kolegą ta szarlotkę i wyszła cudownie
> Dzięki za przepis!
>
> Pozdrawiam Paolo
>
> Ta szarlotka wczoraj u męża w firmie została pożarta z szybkością
"światła"
Dorunia
|