Data: 2014-05-27 12:53:18
Temat: Re: Pyszny rabarbar we własnym syropie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 27 May 2014 08:37:05 +0200, Robson napisał(a):
>> Czyli jednak MUSZĘ darmowy wykład zrobić jak przysłowiowej krowie na
>> granicy: moje 0,6 kg owoców na 0,1 kg cukru to to samo, co 6 kg owoców na 1
>> kg cukru.
>
> Czyli zrób wykład sobie, masz sklerozę: "czerwony rabarbar (ok. 0,6 kg)
> cieniutko obrać ze skóry i pokroić w 2-cm plastry, zasypać cukrem (ponad
> pół szklanki)"
W szklance mieści się nieco ponad 15 dag cukru, dziecinko. Czyli ponad pół
szklanki to 10 dag. 10 dag to 0,1 kg.
Podstawówka się upomina o Ciebie, żal serce ściska, że taka ciemnota w
narodzie...
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|