Data: 2004-08-24 12:00:18
Temat: Re: Pytania na temat ogorkow kiszonych
Od: "gdaMa" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "::: Solana :::" napisał w wiadomości
news:cg8b8c$o6h$1@news.onet.pl...
>
> "TomekD" <t...@p...onet.pl> skrev i meddelandet
> news:cg7u2s$9m8$1@news.onet.pl...
> > Do 'moich' kiszonych dodałem liści dębu, ponoć garbniki w nich zawarte
> > pozwalają zachować ogórkom jędrność...
>
> Niestety nie dysponuje debem w moim ogrodzie. Poszukam do nastepnej
porcji.
moga byc liscie wisni, czarnej porzeczki lub winogron. Liscie debu nadaja
ogorkom brazowawa barwe
ja dodaje duzo czosnku (ok 5-7 zabkow na 1 l. sloik + kawaleczki ostrej
papryki (czuszke albo peperonchino)
pozdr.
gdaMa
|