Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ot-for-mail
From: Theli <g...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie
Date: Thu, 16 Oct 2003 13:38:56 +0200
Organization: POZMAN - http://www.man.poznan.pl/
Lines: 21
Message-ID: <3...@w...pl>
References: <bmlqnk$u08$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: theli.oi.amu.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 1066304279 16323 150.254.65.96 (16 Oct 2003 11:37:59
GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 16 Oct 2003 11:37:59 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176531
Ukryj nagłówki
Kinga Macyszyn wrote:
>
> Tak mi przyszło do głowy: czy jak robicie obiad (jedno, dwudaniowy -
> whatever) i wiecie, że potem będzie deser, to jakoś ustalacie co na obiad, a
> co na deser, żeby się jakoś komponowało, na tej samej zasadzie, ze jak zupa
> z kiszonej kapusty, to na drugie nie będą żeberka w kapuśice, czy
> wolnoamerykanka?
Przypomnialo mi sie, jak kilka lat temu bralam udzial w konferencji w
hotelu Trawinski w Poznaniu (dla niewtajemniczonych - jest to hotel
czterogwiazdkowy) i mojemu szefowi udalo sie ja zorganizowac za marne
pieniadze, ale niestety hotel tez nas marnie zywil. Ktoregos dnia na
obiad w wersji wegetarianskiej byly nalesniki z serem, polane sosem
truskawkowym i posypane cukrem pudrem, a na deser ... sernik polany
sosem truskawkowym i posypany cukrem pudrem. To sie nazywa idealnie
skomponowanie obiadu i deseru :)) od tej slodyczy do tej pory mnie
skreca :)
Th.
|