Data: 2006-05-01 13:53:14
Temat: Re: Pytanie?
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:e34vjc$ki4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Tak sobie przeglądam grupę i naszło mnie pytanie. Chodzi mianowicie o
> długość obróbki "kulinarnej" i produkt poddany tej obróbce. Wiadomo że
jajka
> im dłużej gotowane tym twardsze. Jak dla mnie to samo dotyczy wątróbki,
> polędwicy wołowej, tuńczyka czy piersi kaczki. Jakie jeszcze potrawy
powinny
> być poddane krótkiej obróbce cieplnej żeby były smaczne (nie za suche,
> twarde itp.) Kolby kukurydzy chyba też powinno się krótko gotować?
Kurki!
Grzyby oczywiście ;)
Pozdrawiam, Agata
|