Data: 2004-01-27 20:15:44
Temat: Re: Pytanie na temat makowca
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schrieb im Newsbeitrag
news:4016BC0E.1DC6CEE2@olypen.com...
> Wczoraj rozmawialam z Mama i wspomniala, ze ma nowy system na
> zapobiezenie dziurom w makowcu, tzn. odstawaniu skorki od nadzienia,
> mianowicie przez dodanie malej ilosci drozdzy do masy makowej. Masa ta
> rosnie troche w czasie pieczenia i wypelnia luki, powodujac, ze makowiec
> jest zwarty i nie rozpada sie na czesci podczas krojenia, a jednoczesnie
> masa makowa jest pulchna. Czy ktos z Was robil juz tak?
> Wlasnie dzis mam zamiar upiec makowiec i zastanawialam sie, czy
> wyprobowac te metode, czy nie popsuje mi smaku masy.
> Magdalena Bassett
Troche ryzykowne, ale skoro Twoja mama juz wyprobowala....
Juz sama nie wiem od czego to zalezy, bo smaruje ciasto roztrzepanym
bialkiem i masa nie odchodzi od ciasta, ale czasem(bardzo rzadko)tez mi sie
zdarzylo.
Ilona
|