Data: 2003-02-20 22:31:07
Temat: Re: Pytanie o Pesto
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b32qs3$3a7$1@news.onet.pl...
> Zrobiłam sos pesto. Niestety w przepisie nie pisze jak go podawać? Na
ciepło
> czy na zimno?
>
> Anna S.
Zazdroszcze ci:)) Domowe pesto jest przepyszne, mozna je zjadac samo.
Dlatego zal go podgrzewac bo straci swoj intensywny aromat. Jesli dodasz go
do goracego makaronu, lub posmarujesz nim usmazone mieso to sos sam sie
zagrzeje od potrawy i tyle wystarczy- dodatkowe podgrzewanie nie bardzo ma
sens i raczej szkodzi. Ja swoje pesto zrobie dopiero gdzies w czerwcu:((,
wtedy mam pierwszy "zbior" bazylii, teraz musi mi wystarczyc mrozonka. Za
rada Magdy Bassett czesc sosu zamrazam i zima wykorzystuje. Nie jest tak
doby jak swiezy ale i tak lepszy od sklepowego.
Kasia L
|